torstai 29. marraskuuta 2012

Tasapainolauta toimii


Tasapainolauta on ollut miulla tämän vaiheen uskollisin kuntoiluväline. ACL-leikkauksesta on nyt 12 viikkoa.

Rutiiniksi on tullut hiusten harjaus tasapainolautaillen joka ilta saunan jälkeen. Leikatulla jalallakin taiteillenkin se alkaa sujua aika hyvin. Eihän se homma kamalan kauan kerrallaan kestä, vaikka onkin pitkät hiukset selviteltävänä. 

Vaikeusasteita kuitenkin lisäävät käsien ja pään liikkeet harjaa heilutellessa. Säännöllisyys tuntuu tärkeältä. 


Tasapainolauta

Nilkan ja säären lihakset tuntuvat tässä saavan varmuutta. Lauta on turvallisen tuntuinen. Korkealta ei tipahda, jos tasapaino horjuu. Toinen jalka voi olla laudalla ilman painoa ja sen saa äkkiä maahan tueksi tarvittaessa. Ei ole vaaraa polven holtittomalle retkahtelulle. Vaikka tunnustan kyllä alussa tälläkin vehkeellä kuntoilun olleen pelottavaa puuhaa. Olen huomannut paljon edistymistä laudan käyttämisen aikana.


Tasapainoilua leikatulla jalalla

Tasapainolauta on tosi vaivaton käyttää, kun sillä temppuillessa voi tehdä jotain muuta samalla. Harjata hampaita, tiskata tms.  Lauta ei myöskään vie paljon tilaa ja sen voi väliaikoina tyrkätä sohvapöydän alla piiloon.

Lauta ääriasennossa - korkealta ei putoa :)

Jostain tutkimuksesta luin, että ACL-leikkauksen jälkeen tasapaino on heikompi pikän aikaa. Eihän tuohon kyllä tutkimustietoa tarvitse,että ymmärtää niin olevan. Lihakset ovat kuihtuneet ja jalan tai oikeastaan koko kehon käyttö on ollut kauan tavallisuudesta poikkeavaa. Kyllä harjoitusta tarvitaan selvästi. 




Ihan hyväähän tuo venkoilu varmasti tekisi tasamaantallaajille. Monilla ei tule epätasaisessa maastossa käveltyä juuri koskaan. Kestäisi sitten vanhemmalla iällä paremmin pystyssä ja luut säilyisivät ehjänä.

Jotkut vieraat, erityisesti lapset, ovat kokeilleet lautaa. Se on oikeastaan aika hauska vekotin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miun juttuja saa vapaasti kommentoida.