keskiviikko 14. elokuuta 2013

Vuosi on kulunut tapaturmasta – inventaarion aika 2/4

Mitä tästä kaikesta opin - Kuntoutujana

Tarvitaan tosi hyvä ja pitkäkestoinen motivaatio, jotta lihakset kuntoutuvat ennalleen.

Liikkuvuuden saavuttamisvaihe eturistisiteen korjaamisen jälkeen oli itselleni helppoa. Ehkä se. että edistymisen konkreettisesti näki ja lisäksi sai fysioterapiassa myös mittaustuloksia, kannusti eteenpäin.

Yksinkertainen, mutta toimiva

Kuntopyörä kotona oli paras väline. Siihen tuli helposti istuuduttua ja sen polkemisen aikana voi vaikka lukea tai katsoa telkkaria. Toinen yksinkertainen ja toimiva laite oli tasapainolauta. Otin tavaksi harjata hiukset sillä seisten ja siitä tuli ihan rutiinitoimenpide.

Halpa kuntoutusväline

Yhteen aikaan olohuone muistutti kuntosalia, kun siellä oli myös crosstraineri. Siitä en tykännyt ollenkaan ja lahjoitin sen tyttärelleni. Kerätköön pölyä hänen olohuoneessaan J 

Omatoiminen kuntoutusvaihe fysioterapian jälkeen, oli paljon hankalampaa. Tosi pakotin itseni kuntosalillekin ja se kyllä oli oman mukavuusalueen ylittämistä. Onneksi tyttäreni kannusti ja auttoi alkuun laitteiden kanssa. En ole ihan varma aloitanko salilla käynnin syksyn tullen uudelleen.

Vattuja oli tänä kesänä ihanasti

Parhaiten kuntoutuminen on sujunut lumein sulettua. Ihana on ollut, kun on päässyt kävelemään ulkona epätasaisessa maastossa ilman pelkoa liukastumisesta. Se on parantanut tasapainoa ja lisännyt lihasvoimaa omasta mielestäni paljon mukavammin kuin kuntosali.

Kaipa se on todettava, että olen siinä mielessä laiska, etteivät laitteet saa minua innostumaan. Sienet ja marjat sen sijaan saavat. Tai risusavotta yhtä hyvin. Onneksi asun maalla J  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miun juttuja saa vapaasti kommentoida.