tiistai 13. elokuuta 2013

Vuosi on kulunut tapaturmasta – inventaarion aika 1/4


Mitä tästä kaikesta opin yrittäjänä

Hyvät vakuutukset on pakko olla. Suosittelen lämpimästi täysajan tapaturmavakuutusta ja harkitsemaan myös vakuutusta toiminnan keskeytymisen varalle.

Vakuutusturva takasi minulle nopean hoitoon pääsyn yksityissektorin kautta. Toki julkisen järjestelmän kautta hoidon olisi saanut. Operaatioon jono olisi vain ollut jopa useita kuukausia miun kolmen viikon sijaan.  Niin ja oikeusturvavakuutushan teillä kaikille yrittäjillä jo varmasti onkin, onhan?

Yrittäjän kannattaa joskus terveenä pysähtyä miettimään, miten hommat hoituvat, jos itse olet pois pelistä. Omassa työssäni ohjaussuhteet ovat kahdenvälisiä ja niitä ei voinut siirtää kenellekään toiselle. Osan pystyin hoitamaan puhelimitse ja joitakin tapaamisia sain tehtyäkin silloin kun oli kuljettaja käytössä. Mutta siitä oli seurauksia Kelan kanssa.

Kelan sairauspäiväraha on yrittäjälle kelju. Miulta päiväraha peruttiin, kun tein yhdellä viikolla liikaa eli yli 40 % työajasta töitä. Tein oikaisupyynnön Kelalle ja edelleen muutoksenhakulautakunnalle, jossa se on ollut marraskuusta saakka käsiteltävänä.

Tämän prosessin herättäminä laadimme puolisoni kanssa vastoittain edunvalvontavaltakirjat. Mitä tahansa voi elämässä sattua. On hyvä, että toinen voi esimerkiksi myydä yhteisessä omistuksessamme olevaa omaisuutta, jos toiselle sattuu jotain odottamatonta.

Kaipa se tähän kuulu tämäkin: siivosin keväällä työhuoneeni ja hävitin turhat paperit. Laadin myös ohjeet tuhottavista asiakirjoista ja arkistoin omalla naisen logiikallani tarpeelliset asiakirjat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miun juttuja saa vapaasti kommentoida.