keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Vesipedon kanssa Vesikossa

Sain 12-vuotiaan kummipoikani syyslomalla vieraaksi pariksi yöksi. Tiesin, että hän on intohimoinen vesipeto ja niinpä oli helppo tehtävä houkutella hänet kanssani uimahalliin. Päätimme mennä Joensuun Vesikkoon, koska siellä tulee harvemmin käytyä.

Kummipoikani sukelteli, laski liukumäestä ja polasi siellä malttamatta käydä välillä edes lämmittelemässä.  Erityisen hauskaa hänestä oli hyppiä pomppulaudalta. Se olikin hänelle uusi kokemus ja oli ihanaa seurata, miten hän nautti siitä.

Mie treenasin jalan lihaksia eri tavoin vedessä. Seinämissä olevat vesisuihkut antoivat hyvää vastusta ja niillä pystyi tekemään samantapaisia harjoituksia kuin kotona kuminauhalla. Varsinainen uiminen ei tuntunut mitenkään miellyttävältä, sillä potkaisu teki kipeää ja sammakkoa uidessa polveen tuli kierrettä. Tein sitten harjoituksia muulla tavoin esim. roikuin reunaköydessä ja venytin pohkeita seinää vasten sekä punnersin jaloilla ja ”poljin tyhjää”.

Aaltokoneen käydessä pystyi hyvin kokeilemaan tasajalkahyppimistä altaan pohjassa. Se sujui hyvin. Kokeilin myös kyykkyasentoa ja sekin onnistui. Muutenhan kyykkyasento ei vielä olekaan sallittu.

Uskon, että vesivoimistelu, erityisesti vesijuoksu, olisi sopivaa ja veden luonnollinen vastus tosi hyvä jalalle.  Taidan vain olla sen verran laiskistunut, että saunan jälkeen pistän niin mielelläni yöpuvun päälle. Talviaikaan saunasta kylmään autoon lähteminen ei houkuttele.  

Tämä oli kuitenkin mukava 2,5 tunnin reissu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miun juttuja saa vapaasti kommentoida.