tiistai 21. elokuuta 2012

Mahdolliset "maksumiehet"?


Vakuutusyhtiön asiakaspalvelu oli varattu ja näppäilin numeron, jonka perusteella automaatti lupasi henkilön soittavan takaisin. Palvelu pelasi todella hyvin ja pääsin pian puhumaan ystävällisen naishenkilön kanssa. Toivoisin todella, että työssäni eri virkamiehille jättämäni soittopyynnöt toimisivat samaan tapaan. Vaan nepä eivät läheskään aina toimi.

Sain selville, että olin onnistunut toimittamaan vaaditut tiedot perille nettipalvelun kautta. Ne olivat jo siirtyneet vakuutusyhtiön lääkärille maksusitoumuspäätöstä varten. Päätöksissä on kuulemma ruuhkaa ja minulle se tulisi ehkä ensi viikolla. Aikataulujeni (lue: tulevien perumisten) vuoksi toivoin saavani tietää operaation ajankohdan jo tällä viikolla ja virkailija lupaisi kiirehtiä asiaani.

Sain myös tietää, että korvausten saamiseksi tähän mennessä syntyneistä kuluista miun ei tarvitsekaan skannata kaikkia mahdollisia papereita. Riittää, että listaan kulut ja säilytän paperit. Onneksi en eilen alkanut niiden kanssa tuusailla. Onpa helppoa!

Ihmettelin ääneen, kun miulta ei kysytty tapahtumapaikan osoitetta, koiraan liittyviä tietoja tai mitään muista paikalla olleista henkilöistä. Olin kai luullut, että kaikella pitää olla todistajat ja vastuukysymyksiä selviteltäisi jotenkin. Jee, ihmiseen luotetaan vielä nyky-yhteiskunnassa!

Sain kuulla, että mikäli miulla ei olisi ollut vakuutusta (tapaturma tai matka), olisin voinut lähestyä koiran omistajaa ja selvittää kustannusasiaa hänen kanssaan. Ja toivoa hänen vakuutusten olevan kunnossa tai vaihtoehtoisesti omistavan paksun rahapussin ja höllässä olevat nyörit siinäJ    

Ja koska asumme Suomessa, eihän se viimeinen vaihtoehto olisi ollut. Miulla olisi tietenkin käytössä julkisen terveydenhuollon palvelut. Siinä tapauksessa tosin joutuisin odottamaan leikkausaikaa vähän kauemmin kuin 2-3 viikkoa, joka ortopedin mukaan olisi hyvä ajankohta operaatiolle.

Lueskelin netistä yhtä pro gradu -tutkimusta, jossa oli tutkittu tasapainoa eturistisideleikkauksen jälkeen.  Tutkitut olivat päässeet leikkauspöydälle keskimäärin 5 kuukautta tapaturmasta. Eihän tässä vammassa varsinainen kiire ole, mutta jalan toimintakyky siinä odotellessa voi heiketä, kun normaalisti sitä ei voi käyttää.

Miun kohdalla se olisi huono juttu, varsinkin kun en ole pitänyt fyysisestä kunnostani huolta riittävällä tavalla. Joo, joo, tiedän, tiedän, ei tarvii ________ja varsinkaan ________.

Vaihtoehtona toki olisi myös maksaa itse. Ongelmana vaan ovat kustannukset. Sponsoria en myöskään luultavasti löytäisi ja lainaa en haluaisi ottaa.  

Täytyy myöntää, että vakuutusyhtiön lääkäri –sanan kuuleminen nostaa mieleeni kaikki asiakkaitteni kokemukset ja tarinat Kelan –lääkäreistä.  Pistän kaiken sen syrjään ja jään luottavaisena odottamaan maksusitoumusta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miun juttuja saa vapaasti kommentoida.