sunnuntai 19. elokuuta 2012

Sunnuntaina lepäsin ja ihmettelin


Kyllä. Sohvalla voi lukea lehteä, kirjoja, juoda kahvia, jutella ja tietysti surffailla netissä ja tv-kanavilla. Mutta en mahda mitään, parin tunnin jälkeen se kyllästyttää. Hauskutin läheisiäni sanomalla tilaavani kohta alkavat Big Brother 24/7 ohjelmat telkkariin, etten pitkästyisi makaillessani. Luulen kyllä, että jos sen tekisin, porukka olisi t-o-d-e-l-l-a huolissaan. Ja olisin miekinJ

Sohvalta siirryin välillä sänkyyn ottamaan Bermer-laitteella hoitoa, joka vaikuttaa mikroverenkiertoa tehostavasti. Soittelin laitetta myyvälle hoitajalle ja kyselin ohjeita hoitovoimakkuuksista ja hoitokertojen lukumäärästä. Samalla kyselin, tekisikö hän miulle lymfahoitoa ennen leikkausta, jotta turvotus vähenisi. Hän lupaisi tulla kotiin hoitamaan!

Puhuin puhelimessa myös muutamien muiden kanssa, joita miun tilanne eri syistä kiinnosti. Läheiset tietysti haluavat tietää, mitä tapahtui ja mitä siitä seuraa. Jouduin toppuuttelmaan Tallinnan matkakaveria tarvitsevaa setääni. Ihan pian reissu ei varmaankaan miun kanssa toteutuisi.

Tutustuin netissä muiden kertomuksiin ja kokemuksiin samantyyppisestä vammoista ja aloin ymmärtää, että tästä taitaa tulla vähän pitempi prosessi kuin 5-6 viikkoa tukisidettä.

Vielä en osaa analysoida, miksi tämä juttu miulle sattui. Hyvästä syystä tottakai. Sen verran kyllä on tullut selvyyttä, että monia ajatuksia ja tunteita on herännyt myös ihmisissä, jotka jotenkin ovat tapahtumassa tai muutoin elämässäni läsnä. Ihminen ei ole saari ja kaikki liittyy kaikkeen - voipihan tässä olla pohdittavaa ja prosessin siemeniä hyödynnettäväksi muillekin.Olkaa hyvät vain!

Mummo aina sanoi, että ”jos ei elämä muuta opeta, niin se opettaa hiljoo kävelemään”. Nyt se sitten rupes sitä opettamaan :)

Liekö Mindfulnesskävelyä nykytermillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miun juttuja saa vapaasti kommentoida.